Istoricul domeniului turistic

În 1999 s-a amenajat pârtia Măgheruș, o pârtie de 460 m de dificultate medie dotată cu nocturnă.

În anul 2005 s-a achiziționat și pus în funcțiune instalația pentru producerea zăpezii artificiale, iar mai apoi a urmat construirea ski-barului și a unui centru de închirieri, ambele situate la baza pârtiei Măgheruș.

În anul 2007 a fost amenajată pârtia Bradul având o lungime de 1200 m de dificultate ușoară și dotată cu un teleschi marca Doppelmayr. Datorită înclinației optime și a întreținerii zilnice, pârtia este foarte apreciată de către schiorii din întreagă țară. În anul următor și aceasta a fost dotată cu instalație de înzăpezire și nocturnă.

În 2020 s-a pus în funcțiune cea mai lungă bandă de transport schiori din Europa de Est. Această bandă de 220 m deservește pe lângă o pârtie de schi și snowboard ideală pentru inițiere și o pârtie de sanie cu aceași lungime.

În 21 august 2021 s-a inaugurat cea mai lungă și modernă pistă de bob din țară. Pistă este dotată cu sistem de siguranță și prevenție modern, aceasta fiind funcțională tot timpul anului chiar și pe timp de ploaie, datorită parbrizelor din dotare. Conform regaulamentului bobul poate fi folosit începând cu vârsta de 3 ani însoțit de un adult, iar de la 8 ani copii pot utiliza instalația singuri.

În 2022 s-a finalizat pista de tubing de 250 m, cea mai lungă din țară, care de asemenea va fi funcțioanală tot timpul anului.

Turiștii aleg se întoarcă de mai multe ori pe an, într-un număr tot mai mare, ajungându-se în prezent la  cca. 220.000 turiști/an, reprezentând pilonul de baza a turismului din municipiul Toplița și localităților învecinate, aducând o contribuție importantă economiei zonei.