REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE – DOMENIUL SCHIABIL TOPLITA

Scopul acestui regulament este să stabileasca cadrul necesar utilizarii in conditii optime si de siguranta a partiilor de catre toate persoanele implicate .

Programul de lucru 

Zilnic intre orele: 10:00-18:00

Ultima urcare – ora 17:55

Stingere nocturna – ora 18:05

La ora 18:10 incep lucrarile de intretinere a partiilor cu utilajele de batatorit zapada si/sau de producerii a zapezii artificiale.

In intervalul orar 18:10 – 09:50 accesul pe partii este STRICT INTERZIS.

Reguli de conduită pentru schiori

         Schiorii amatori  și de performanța, precum și utilizatorii de snowboard sunt obligați să respecte următoarele reguli deconduită stabilite de Federația internațională de Schi:

Să schieze in așa fel încât să nu pună in pericol viața altui schior sau să îi cauzeze aceluia un prejudiciu;

Să își adapteze viteza și maniera proprie de a schia potrivit pregătirii tehnice, condiției  fizice,  stării  zăpezii, gradului de dificultate al pârtiei, condițiilor atmosferice  și densității traficului de pe pârtie;

Să își aleagă cu grija traiectoria pe care urmează să coboare, in scopul protejării schiorilor aflați în aval;

Să depășească schiorul aflat in aval, fie pe partea dreapta, fie pe partea stângă, cu condiția ca această depășire, să  fie suficient de largă pentru a evita o accidentare in cazul unei evoluții neașteptată a celui care urmează să fie depășit;

Să se asigure, printr-un  examen  atent al traficului din amonte și al celui din aval că atât el, cât și alți schiori sunt in afara oricărui pericol, cu ocazia traversării  unei  pârtii sau a reluării parcursului  după o oprire temporara pe aceasta;

Sa evite staționarea pe pârtie, mai ales pe porțiunile înguste ale acesteia ori pe cele lipsite de vizibilitate. În cazul căderii, să elibereze pârtia in cel mai scurt timp posibil;

Să utilizeze numai marginea  pârtiei, in cazul in care este obligat să urce sau să coboare  pe jos;

Să respecte indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare instalate pe pârtie și traseele de schi pentru agrement;

Să anunțe postul de prim ajutor la nr. 0746848187, 0740002434 sau personalul operator in cazul accidentarii unui schior și să acorde sprijin  la transportarea acestuia;

Să își decline identitatea in fața organelor abilitate, in cazul in care a fast martorul unui accident sau a provocat el însuși accidentul.

Reguli de conduită  pentru turiștii care nu schiaza

 Să nu coboare pe pârtia sau pe traseele de schi pentru agrement  utilizând  sănii ori alte mijloace, dispozitive ;

Să nu deterioreze  indicatoarele  de semnalizare,  panourile și balizele demarcare.

Să nu circule pe pârtiile ori traseele de schi pentrua agrement cu automobile, tractoare sau cu orice alt tip de vehicul;

Să nu efectueze lucrări care ar conduce la deteriorarea pârtiei sau a traseului de schi pentru agrement;

Să nu depoziteze materiale de orice natură sau deșeuri pe pârtiile și traseele de schi  pentru agrement;

Să nu lipească materiale publicitare pe suporturile sau pe plăcuțele indicatoarelor de semnalizare;

Sa nu stationeze pe partie iar eventualele deplasari sa  le efectueze doar pe marginea partiei, cat mai aproape de liziera.

ESTE STRICT INTERZIS:

Accesul pe partie in intervalul 18:10 – 9:50;

Accesul pe partii a persoanelor in stare de ebrietate sau aflate sub influenta substantelor interzise;

Accesul prin alte locuri decât cele special amenajate  pentru îmbarcare;

A se arunca obiecte pe timpul călătoriei;

Fumatul pe timpul călătoriei;

Transportul copiilor in rucsacuri de spate sau la piept;

Accesul cu animale de companie pe intreg domeniul schiabil;

Accesul in statiile de comanda  sau in zonele de actionare a instalatiilor;

Traversarea plaselor si gardurilor de protectie,precum si  indepartarea sau deteriorarea materialelor de protectie.

Decolarea si aterizarea parapantelor  sau kite-urilor pe partiile de schi, sanius, parcari, etc.

OBLIGATIILE CALATORILOR:

Sa respecte toate indicațiile primite de la personalul operator al instalatiei;

Sa respecte zona de protecție și securitate a stațiilor deîmbarcare,debarcare;

Sa se echipeze corespunzător condițiilor meteorologice specifice;

Sa nu iasa de sub cablu tractor pentru a se evita deraierea acestuia de pe role si sa nu serpuiasca pe toata durata urcarii;

Sa elibereze dispozitivul de tractare  doar in statia de debarcare, in imediata apropiere a panoului – ELIBERATI AGATATORILE, cu exceptia situatiei in care schiorul a cazut, in acest caz va elibera imediat bara T si se va retrage  de urgenta in lateral, pentru a da posibilitatea celorlalti schiori sa-si continue urcarea, evitand astfel eventuale accidente;

Sa incalece dispozitivul de tractare(bara T) atat la imbarcare cat si pe timpul urcarii , pentru a nu fi tarat in cazul unei caderi;

La debarcare sa nu  elibereze bara T in directia altor persoane care  din diverse motive nu au apucat sa se indeparteze suficient, evitand astfel accidentarea acestora; 

Sa coboare  pe o traiectorie  dreapta, serpuirea esteobligatorie.

Administrația pârtiei de schi recomanda purtarea căștii de protecție și a echipamentului adecvat pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Responsabilitatea pierderii unor bunuri de catre calatori nu intra în atribuțiunile personalului de deservire a instalațiilor de transport.

TERMENI ȘI CONDIȚII DE FOLOSIRE A SKIPASS-URlLOR

Prevederile sunt obligatorii pentru toți utilizatorii, indiferent de statutul lor: însoțitori, schiori amatori sau profesioniști, monitori de schi, utilizatorii saniusului, etc.

Deținătorul skipass-ului este responsabil pentru utilizarea corectă a acestuia. Valoarea skipass-urilor pierdute NU va fi restituită.

Skipass-ul si cartelele cu puncte sunt individuale și nu poate fi transmise unei alte persoane. Utilizarea unui skipass „zilnic” de mai mult de o persoană duce la anularea acestuia și/sau confiscarea lui.

Utilizarea de catre o persoana adulta a unui ski-pass sau a unei cartele cu puncte destinate copiilor, duce la anularea si/sau confiscarea acesteia.

Trecerea simultană a două persoane prin poartă cu un singur card duce la anularea acestuia și/sau confiscarea lui.

Pentru skipass-urile de tip KeyCard (din plastic, reutilizabile) se va percepe o garanție în valoare de 10,00 Ron. Această garanție se returnează la predarea skipass-ului nedeteriorat.

Pentru skipass-urile de unică folosință (din carton) nu se percepe garantie.

Skipass-urile de zi sunt valabile doar în ziua emiterii lor.

Skipass-urile cu puncte sunt valabile doar în sezonul de schi in care au fost emise, până la epuizarea punctelor.

Deținătorul instalației nu răspunde, nu poate fi tras la răspundere și nu este obligat să restituie contra-valoarea skipass-urilor în situații in care nu se face vinovat.

Prin achiziția unui skipass clientii au înțeles și si-au dat acordul ca vor  respecta condițiile generale de vânzare și utilizare a skipass-urilor.

Ne rezervăm dreptul de a exclude, fără rambursarea sumelor achitate, a oricărei persoane care nu respectă prezentul Regulament Intern, care se află în stare de ebrietatesau sub influenta substantelor interzise sau al cărei comportament pune în pericol viața sau integritatea celorlalți schiori sau a persoanelor care se află în incinta domeniului schiabil.

Inainte de achizitia skipass-ului potentialii clienti vor analiza si accepta starea partiei, respectiv a saniusului.    

PARCAREA MIJLOACELOR DE TRANSPORT

 Aceasta se va face doar in locuri special amenajate si marcate, este interzisa parcarea autovehiculelor in drum.

ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR SI TRANSPORTUL ACCIDENTATILOR

Acordarea primului ajutor pe partie si transportul accidentatilor la punctul de prim ajutor sau dupa caz la punctele de intalnire cu echipajele SMURD/ AMBULANTA se realizeaza de catre de catre un echipaj pregatit si dotat corespunzator.

ACTIVITATEA MONITORILOR DE SCHI/SNOWBOARD SI A SCOLILOR DE SCHI

            Pentru siguranta schiorilor si a celor care vor sa ia lectii de initiere si perfectionare de schi/snowboard, pot desfasura activitati de initiere/perfectionare de schi/snowboard pe partia de schi doar monitori de schi/snowboard, calificati, care isi desfasoara activitatea legal si care in prealabil au depus la administratorul partiei o cerere cu privire la activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare impreuna cu actul ce identitate (copie), certificatul de competente profesionale monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada sau antrenor de schi (copie), documentul care dovedeste forma legala de functionre, (SRL, PFA, Asociatie etc.) (copie), au achitat taxele necesare si au obtinut autorizație pentru desfasurarea activitatii solicitate.

ADMINISTRATOR

Copyright © 2024 Partia Toplița.
Made by Cristian Buzea PFA.

Buzea Cristian PFA